08 listopada 2009

Bočice za percepciju okusa

Imate li bočice za percepciju okusa? Kako ih koristite?
Ovu vježbu nikad nisam pokazala djeci. Planirala sam za slatki okus pomiješati šećer i vodu, za slani okus sol i vodu, za kiseli okus iscijeđeni limun i vodu. Ne znam što bih stavila u bočicu za gorki okus. Znam da gorki badem i kava imaju gorki okus. Ali ne znam kako da ih rastopim u vodi. Imate li kakvu ideju? Što vi stavljate u bočicu za gorki okus? Možda ću staviti ljuti okus jer nisam sigurna što staviti za gorki. Mogla bih staviti čili papričice u vodu. One će dati vodi ljuti okus.

Zaslađenu vodu ćemo kapaljkom staviti u čajnu žličicu (prvo ću predstaviti slatko jer je djeci najugodnije), zatim ćemo tražiti par. Čašu vode ću koristiti kao neutralizator okusa između 2 bočice. Tako ćemo isprobavati sve redom dok ne nađemo parove.
.
Za što vam služi zaokruženi prostor?
.


Edit (24.10.09.): otkrila sam što se može upotrijebiti za gorki okus - čaj od kadulje. Ali ne čaj u vrećicama (taj nije gorak - probala sam), već od prirodne, sušene kadulje. Stvarno je jako gorak, pa se treba razrijediti.

2 komentara: