25 srpnja 2010

Rješavanje sukoba među djecom / Dealing with conflict

Pilar (Montessori Matters) je napisala članak na MariaMontessori.com o tome kako riješiti konflikte među djecom. Članak je po mom mišljenju koristan i opisan način rješavanja konflikta među djecom se može primijeniti i kod kuće i u vrtiću.
Ako vas zanima, pročitajte: Conflict: Break It Up And Break It Down

Pilar (Montessori Matters) wrote an article on MariaMontessori.com on how to resolve conflicts between children. In my opinion, this article is useful and that way of resolving conflict between children can be applied both at home and kindergartens.
If you are interested, read: Conflict: Break It Up And Break It Down

Broj komentara: 8:

  1. Thank you for sharing this with your readers, Leptir! :) I hope it's of use to them...

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you for this article. I have been reading book after book this summer trying to figure out how to deal with my kids fighting (some times they hurt each other). Nothing explained it as well as this article!!

    OdgovoriIzbriši
  3. You're welcome montessorimatters! I think the article is great and very useful :-)

    Gigi, you're welcome ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrlo zanimljiv članak i za nas koji ne radimo u vrtiću ili školi ;)
    Nego, vidjela sam tek sad da je na Hrt2 bila dramska mini-serija "Maria Montessori: Život za djecu" i sjetila sam se tebe i ovog bloga :)

    Žao mi je što nisam prije vidjela da je na rasporedu; sadržaj serije, odnosno život Marie Montessori je stvarno bio zanimljiv, a i zanimalo bi me kako je nastala cijela Montessori teorija :)

    OdgovoriIzbriši
  5. draga teta Natasa, upravo sam odgledala oba nastavka filma o M.Montessori....ii iskreno, htjela bi Vam se zahvaliti za sve. Jednostavno mislim da vecina nas roditelja nije niti svjesna sto u biti dajete nasoj djeci svojim radom i metodama, a ja sam postala svjesna koliko grijesim i koliko moram u biti uciti od svog sina.
    Jako, jako mi je bilo tesko gledati film i shvatiti u biti da sam ja na pocetku Vaseg ucenja.
    Hvala jjos jednom sto ucite moga sina zivotu, samostalnosti, i vrijednostima....znate, jedva cekam da zagrlim sad mog malisana i kazem mu -oprosti mi za sve sto nisam znala uciniti u zivotu i za sve sto sam radila krivo.
    hvala

    OdgovoriIzbriši
  6. Marija, drago mi je da si me se sjetila :-)
    M. Montessori je razvila svoju pedagogiju na temelju promatranja djece iz bolnice - zaključila je da ne žive u adekvatnim uvjetima te da se njima nitko ne bavi. Zatim je osmislila pribor za tu bolesnu djecu (djeca s teškoćama). Kasnije je svoj pribor za rad s djecom s teškoćama prilagodila "običnoj", zdravoj djeci koja su živjela u predgrađima Rima, na ulici, nitko ih nije educirao. Kad je počela s njima raditi brzo je uočila uspjeh.
    Sve je počelo tako da je Montessori uočila da prostor i uvjete za odrastanje treba prilagoditi djeci, kao i voditi brigu o njihovim interesima i potrebama - to "u njezino vrijeme" nije bio čest slučaj.

    OdgovoriIzbriši
  7. kraljice majko jassi, puno puno hvala (opet) na komplimentima, drago mi je da škicnete ovdje, tako dobivate veći uvid u ono što svakodnevno radim s "našom" djecom.
    A što se tiče malenog, zagrlite ga; naravno da svi mi možemo bolje, ali nije sve tako crno. Glavu gore ;-)
    Pozdrav vama i malenom od tete Nataše

    OdgovoriIzbriši
  8. o da, skicnem ja ovdije jako cesto, ne pisem uvijek komentare ali sam tu. posto se necemo vidjeto do 9-tog mjeseca, mi cemo vrijedno skupljati skoljke i sve sto moze grupi koristiti, a ovaj akvarij od papira cemo na moru i napraviti- krasan je
    ma jasno da nije sve crno, samo sam zeljela reci kako malo treba da bolje sagledamo oko sebe i naucimo.

    pozdrav od nas dvoje malih :-))

    OdgovoriIzbriši