02 rujna 2009

Daljnji rođaci bjeloglavog supa


Ovaj pribor izradila sam u tijeku projekta o bjeloglavom supu. Pribor se sastoji od ploče sa fotografijama ptica koje su srodne bjeloglavom supu. Osim ploče, tu su i kartice s fotografijama identičnim onima na ploči. Dijete uzima kartice iz košarice (jednu po jednu) i njome pokriva identičnu fotografiju na ploči. Prije izvođenja vježbe, dijete je poželjno upoznati s nazivima / navikama ptica koje su na fotografijama. Priprema za aktivnost je bilo čitanje enciklopedije o životinjama, smještanje ovih ptica na kartu svijeta i ostale aktivnosti o bjeloglavom supu koje sam već opisivala.
Ptice na fotografijama (daljnji rođaci bjeloglavog supa) su: kraljevski lešinar, crvenoglavi lešinar, crkavica, andski kondor, kalifornijski kondor, sup starješina, veliki sup i kostoberina.2 komentara:

  1. Hi. I am catching up on bloggy things and I wanted to thank you for the award a while back and for having me on your blogroll. It is nice to know that people are enjoying my blog, even when I don't post much.

    Thanks again.

    OdgovoriIzbriši